پرش به محتوا

گزارش ۳ ماهه پاییز واحد آموزش

واحد آموزش، واحدی که اعضای فعال در آن دانشجویانی دغدغه‌مند اند؛ دغدغه‌هایی از جنس کودکان به خصوص کودکان آسیب پذیر، کودکانی که تغییر همه‌چیز به تغییر آنان بستگی دارد و نه‌تنها آینده که حال نیز از آن آنان است.
این دغدغه‌ها صرفا به شرکت در نشست‌ها و بحث‌های پیرامون کودکان آسیب‌دیده ختم نمی‌شود و دانشجویان را به مراکزی می‌رساند که بتوانند هرچند کوچک اما خدمتی به این کودکان و خودشان کرده باشند.

گزارش پیش‌رو گزارشی است پیرامون واحد آموزش و فعالیت‌های انجام شده توسط این دانشجویان در مراکز همکار کانون یاریگران در ۳ ماهه‌ پاییز.

بهزیستی‌ها

مرکز شریف:
مرکز شریف یک مرکز شبه خانواده واقع در کرج است که حدود ۱۸ کودک پسر در آن زندگی می‌کنند و سابقه همکاری چند ساله با یاریگران را داراست.
فعالیت داوطلبان کانون یاریگران در این مرکز پس از وقفه ای حدودا یک ساله در آبان‌ماه از سر گرفته شد.
فعالیت داوطلبان در این مرکز عمدتا به صورت کلاس‌های رفع اشکال و گاهی بازی با بچه هاست که در آینده قصد اجرای فعالیت‌های فوق برنامه بیشتری را دارند که برای آنان آرزوی موفقیت می‌کنیم.

شیرخوارگاه ترکمانی:
شیرخوارگاه ترکمانی مرکزی بهزیستی است که میزبان حدود ۵۰ کودک ۰ تا ۶ سال دختر و پسر است و سابقه‌ای چندین ساله در همکاری با کانون یاریگران دارد.
فعالیت داوطلبان کانون یاریگران در این مرکز عمدتا بازی‌های هدفمند با کودکان و کمک به مربیان در اجرای برنامه‌ها و همچنین برگزاری جشن‌های مناسبتی مانند جشن شب یلداست که امسال نیز توسط داوطلبان یاریگران در این مرکز برگزار شد.

قرنطینه اندرزگو:
مرکز قرنطینه پسرانه اندرزگو به طور تقریبی میزبان ۳۵ الی ۴۵ کودک ۷ تا ۱۷ سال است.
پس از حدود یک سال فعالیت کانون یاریگران در این مرکز، به واسطه‌ی ابلاغیه بهزیستی، از مهرماه تمامی فعالیت های داوطلبانه در این مرکز به حالت تعلیق در آمد؛ بلافاصله بعد از این اتفاق، کانون یاریگران پیگیری‌های خود از بهزیستی شهرستان را آغاز نمود تا هرچه زودتر فعالیت در این مرکز از سرگرفته شود؛ پس از ۳ ماه پیگیری جدی، بالاخره امکان فعالیت داوطلبان کانون یاریگران در این مرکز میسر شد و به زودی فعالیت داوطلبان در این مرکز آغاز خواهدشد.

سازمان‌های مردم‌نهاد

شکوفایی استعدادهای کودکان مهر:
شکوفا دارای دو مرکز در محله های مشیریه و اتابک است که در حال حاضر داوطلبان کانون یاریگران در مرکز اتابک مشغول به فعالیت اند؛ عمده فعالیت‌های داوطلبان کانون یاریگران در این مرکز شامل برگزاری کلاس‌های درسی و رفع اشکال، از ابتدایی تا کنکور و کلاس‌های هنری مانند کلاس موسیقی است؛ همچنین با تلاش‌های رابط این مرکز، کانون یاریگران اقدام به پخش دو هفتگی انیمیشن برای کودکان و بحث و تبادل نظر بعد از آن می‌کند تا مفاهیم فرهنگی و انسانی را برای کودکان به نمایش درآورده و آن‌ها را به سمت باورهای نو سوق دهد.

نوید زندگی کوشا:
کوشا سابقه طولانی مدتی در همکاری با کانون یاریگران دارد که منحصر به فعالیت آموزشی نمی‌شود؛ یکی از دیگر جنبه های همکاری کوشا با کانون یاریگران، اجرای طرح کوله مهر بود که در اواخر شهریور ماه اجرا شد و گزارش مفصل آن در این صفحه قابل مشاهده می‌باشد.
در حال حاضر فعالیت‌های آموزشی در خانه کودک کوشای تهران شامل برگزاری کلاس‌های هنری مانند تئاتر، گیتار، طراحی و نقاشی و همچنین کلاس های درسی و رفع اشکال در مقاطع مختلف می‌شود.

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان:
جمعیت دفاع همچون مدرسه‌ای است برای کودکانی که امکان شرکت در مدارس عادی را ندارد.
فعالیت داوطلبان کانون یاریگران در این مرکز به صورت طراحی و اجرای آزمایش‌هایی متناسب با مفاهیم کتاب علوم است به گونه ای که موجب تشویق کودکان به فکر کردن پیرامون وسایل و اتفاقات اطرافشان، دور کردن آن‌ها از خرافات و افزایش اعتماد به نفس از طریق انجام آزمایش توسط خودشان شود.

انجمن حمایت از حقوق کودکان:
همکاری آموزشی کانون یاریگران با این انجمن به صورت فعالیت در خانه کودک شوش می‌باشد که یکی از دو خانه‌ی کودک تحت نظر انجمن حمایت از حقوق کودکان است.
فعالیت در خانه کودک شوش پس از وقفه‌ای کوتاه، با شروع سال تحصیلی جدید دوباره از سرگرفته شد و پس از هماهنگی با مسئولین مرکز و مشخص شدن برنامه درسی آنان، فعالیت داوطلبان از اواخر آبان‌ماه شروع شد؛ فعالیت‌ها نیز به صورت برگزاری کلاس‌های درسی، هنر و ورزش بوده و است.

بنیاد امید مهر:
بنیاد امید مهر یکی از مراکز همکار کانون یاریگران بود که در تابستان امسال تعطیل شد اما همچنان دانش‌آموزان و مددجویان این مرکز از طریق مسئول آموزش بنیاد با رابط یاریگران در ارتباط بوده و متقاضی برگزاری کلاس‌های درسی بودند.
مشکل اصلی برای برگزاری این کلاس‌ها نداشتن مکان مناسب بود که پس از پیگیری‌های کانون یاریگران و رابط این مرکز بالاخره مکان مناسبی برای برگزاری کلاس‌ها پیدا شد اما مشکل بعدی نبود داوطلب مناسب بود زیرا برای این کلاس‌ها نیاز به داوطلب با یکسری ویژگی‌ها بود که پیدا کردن داوطلب را در شرایط کمبود داوطلب (قبل از برگزاری غرفه آشنایی) سخت کرده بود.
سرانجام پس از اتلاف زمان برای پیدا کردن مکان مناسب و داوطلب با ویژگی‌های مورد انتظار (اتلاف زمانی که یکی از علل آن تاخیر معاونت فرهنگی در برگزاری نمایشگاه معرفی آحاد دانشجویی بود)، دیگر امکان برگزاری کلاس‌ها به صورت موثر و منظم از بین رفت و فعالیت به طور کامل قطع شد.

مراکز خودگردان

مرکز کنکور:
با توجه به نبود منابع مالی و مکان مناسب برای این مرکز و از دست دادن زمان، شرایط شروع فعالیت این مرکز برای کنکور ۹۹ مهیا نشد؛ لذا در سال جاری هدف گذاری کانون یاریگران، تامین منابع مالی، یافتن مکان مناسب و بهبود زیرساخت هاست تا مطابق با برنامه ریزی های انجام شده، مرکز کنکور از اردیبهشت ۹۹ برنامه‌های خود را برای کنکور ۱۴۰۰ آغاز کند و بتواند همچون سابق خدمات خود را با کیفیت قابل قبولی ارائه دهد.

وضعیت کلی داوطلبان کانون یاریگران در مراکز همکار کانون

در حال حاضر تعداد داوطلبان فعال در مراکز همکار کانون ۴۱ نفر است که با شروع مجدد فعالیت در قرنطینه اندرزگو و افزایش فعالیت در دیگر مراکز شاهد افزایش این تعداد در ماه‌های آتی خواهیم بود.

توزیع داوطلبان در مراکز همکار کانون یاریگران :

پذیرای انتقادها و پیشنهادهای شما پیرامون واحد آموزش و فعالیت های صورت گرفته در آن هستیم.

واحد آموزش کانون یاریگران: Amouzesh@yarigaran.sharif.ir

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

.: با عضویت در خبرنامه، مطالب جدید برای شما ایمیل می‌شود :.